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  1. 研究紀要
  2. 第10号

写真法を用いた小児に対する食事指導の検討 : 第1報 推定の妥当性と課題について

https://doi.org/10.20843/00000166
https://doi.org/10.20843/00000166
cc27a31c-00cb-47ac-a67f-a6ee0927951f
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004010862.pdf KJ00004010862.pdf (675.8 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-09-04
タイトル
タイトル 写真法を用いた小児に対する食事指導の検討 : 第1報 推定の妥当性と課題について
タイトル
タイトル Nutritional Education for Children with Photographic Dietary Assessment : 1. Preliminary Study on Validity and Problem
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 nutritional education
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 children
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 photographs
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dietary assessment
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.20843/00000166
ID登録タイプ JaLC
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10480238
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P
著者 平野, 千秋

× 平野, 千秋

ja 平野, 千秋

ja-Kana ヒラノ, チアキ

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鈴木, 育子

× 鈴木, 育子

ja 鈴木, 育子

ja-Kana スズキ, イクコ

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遠藤, 数江

× 遠藤, 数江

遠藤, 数江

ja-Kana エンドウ, カズエ

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新田, 芙美子

× 新田, 芙美子

ja 新田, 芙美子

ja-Kana ニッタ, フミコ

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Hirano, Chiaki

× Hirano, Chiaki

en Hirano, Chiaki

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Suzuki, Ikuko

× Suzuki, Ikuko

en Suzuki, Ikuko

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Endo, Kazue

× Endo, Kazue

en Endo, Kazue

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Nitta, Fumiko

× Nitta, Fumiko

en Nitta, Fumiko

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著者所属(日)
値 つくば国際大学社会福祉学科
著者所属(日)
値 筑波大学社会医学系福祉医療学
著者所属(日)
値 千葉大学看護学部看護学科
著者所属(日)
値 きぬ医師会病院栄養科
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 We examined the validity and the problem of the photographic dietary assessment for the purpose of nutritional education for children. Twenty-six meals were evaluated both traditional weighed dietary records and photographic assessment. For the photo method, two dieticians independently identified foods and quantities from the meal photographs in twice. The first estimation was performed on the basis of only photographs and some information concerned with cooking were added to the second estimation. The correlation coefficient between traditional weighed dietary records and photographic assessment varied from 0.523 (salt) to 0.985 (vitamin C) in the first estimation and from 0.710 (carbohydrate) to 0.997 (vitamin D) in the second. The correlation of variation ranged from 21.3% (vitamin B2) to 48.0% (vitamin D) in the first and from 13.8% (total energy) to 38.7% (vitamin A) in the second. The correlation coefficient between observers varied from 0.679 (salt) to 0.943 (vitamin D). The photographic dietary assessment was generally acceptable with a hearing report about cooking materials and methods.
書誌情報 研究紀要
en : Bulletin of Tsukuba International University

巻 10, p. 111-121, 発行日 2004
表示順
内容記述タイプ Other
内容記述 13
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00004010862
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13412243
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Ver.1 2023-07-25 09:58:37.449616
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